Artikels Geen hoofdpijn is hetzelfde

Geen hoofdpijn is hetzelfde….

Hoofdpijn kennen we bijna allemaal…, een klacht die regelmatig ‘de kop op kan steken’. Het blokkeert je in veel dingen die je die dag van plan was. Je hebt het gevoel jezelf tot iets te moeten dwingen, maar de enige wens die blijft is dat de pijn alsjeblieft verdwijnt!

 

Hoofdpijn is meestal geen ziektebeeld op zich, maar een begeleidend verschijnsel van ziektetoestanden en hangt ook vaak samen met iemands levenssituatie. De meest voorkomende hoofdpijnen ontstaan als gevolg van problemen met het zenuwstelsel bv. spanningshoofdpijn, of door problemen met het vaatstelsel, zoals hoge bloeddruk of hartkwalen. Het kan ook te maken hebben met het hormoonstelsel, bv. een niet goed werkende alvleesklier of schildklier. Ook gebitsstoornissen, oogklachten, een (verwaarloosde hersenschudding) kunnen de boosdoener zijn. En dan zijn er nog de elektromagnetische invloeden (bv. mobiele telefoons, zendmasten). En wat te denken van allerlei psychische invloeden als boosheid, perfectionisme…. Tot slot hebben we ook nog de voedingsgerelateerde hoofdpijn: door iets te eten of te drinken, ontstaat de hoofdpijn of wordt het versterkt.

 

Het zal u duidelijk geworden zijn dat geen hoofdpijn hetzelfde is en dus om een aparte aanpak vraagt, tenzij….u liever naar een pijnstiller grijpt.
Ik werk met behulp van een testmethode, waarbij ik kan uitzoeken waar de mogelijke oorza(a)k(en) van  uw hoofdpijn ligt.

AddThis Social Bookmark Button