Artikels Investeren in gezondheid

Investeren in….

Als u denkt hier een artikeltje te lezen dat gaat over investeren in aandelen, dan bent u aan het verkeerde adres. Of misschien toch wel goed?

Wat kunnen we ons druk maken over geld, over ons huis, over ons pensioen! Natuurlijk,het zijn belangrijke kwesties, maar wat levert het ons op als we ons er wel druk over maken maar er niets aan doen of er op een verkeerde manier mee bezig zijn.

 

Mijn passie is om te investeren in gezondheid. … natuurlijk in mijn eigen gezondheid, maar vooral in die van anderen. Onder gezondheid versta ik: je prettig voelen, energie hebben om dingen te ondernemen, fijne relaties te hebben met anderen. Met andere woorden: lekker in je vel zitten. En dan is het helemaal niet erg als je zo nu en dan wat pijntjes hebt. Het gevaar is dat de pijn je leven gaat beheersen en je vanuit angst allerlei scenario’s  in je hoofd haalt: ‘misschien heb ik wel iets onder de leden?’ Door je angst krijg je nog meer pijn en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel.

 

Dan breekt het moment  aan om een diepte investering te gaan plegen. Je ongerustheid kun je het beste wegnemen door naar een arts, een therapeut of wie dan ook te gaan. In elk geval naar iemand die je vertrouwt in zijn deskundigheid en die je helpt om je onrust weg te nemen door er achter te komen wat er aan de hand is. Als je weet wat het is, dan kost het vaak al veel minder energie. Kies iemand, die bij je past.

 

Investeren is ook: kritisch kijken naar je levensstijl. Je gezondheid kun je verbeteren door simpele veranderingen in je levensstijl. Met name in het veranderen van verslavende gewoontes, zoals roken, overmatig gebruik van alcohol, drugs, cafeïne, frisdranken, extreem lijnen. Al dit soort gewoontes kunnen veroorzaken dat je niet lekker in je vel zit, ook al lijkt de eerste ‘kick’ van het middel je gelukkig te maken.  Nog meer factoren kunnen een negatieve rol spelen bij je gezondheid, zoals te weinig bewegen, binnen zitten met te weinig zonlicht, een zittende levensstijl er op na houden. Ga joggen, pak de fiets, ga wandelen, dansen of hard lopen. Doe wel iets wat je prettig vindt, wat bij je past. Ben je graag met iemand samen of sport je graag alleen? Anders maakt het niet ‘gezond’.

 

Nog meer adviezen. Eet lekker, maar gezond en vooral: geniet van wat je eet. Drink voldoende water, want water is van vitaal belang voor bijna iedere functie die het lichaam vervult. Neem de tijd voor jezelf en kijk elke dag wat je nodig hebt om je fijn te voelen. Met andere woorden: zorg goed voor jezelf. Het lijkt een open deur. Toch is dat een erg belangrijke investering. Als je in het aandeel ‘gezondheid’ je investeringen doet, gaat het zeker wat opleveren. En ik kan je met mijn deskundigheid helpen bij deze gezonde investeringen.

 

AddThis Social Bookmark Button