Gezondheid en ziekte

Gezondheid is datgene wat je het gevoel geeft, dat het nu de mooiste tijd van het jaar is. Zo ervaar ik het ook. Maar voor ziek zijn hebben we eigenlijk geen tijd. Ziek zijn is onhandig. Dat willen we zo snel mogelijk weg organiseren met alle gevolgen van dien. Daarom wil ik mensen ondersteunen in het proces om trouw te zijn en te blijven aan hun lichaam,aan zichzelf.

 

Ziekte en ziektesymptomen vormen een uitlaatklep van het lichaam in het streven om de balans te herstellen. Zo helpt een verkoudheid met veel uitscheiding van slijm het lichaam om overtollige afvalstoffen kwijt te raken. Gaan we deze symptomen onderdrukken, dan ontnemen we het lichaam deze uitlaatklep en kan de verstoring zich gaan nestelen op een dieper niveau in het lichaam, waardoor mogelijk chronische klachten ontstaan. Pijn vertelt ons dat er iets mis is en dat dit aandacht nodig heeft, het is een boodschapper. We kunnen medicijnen innemen, maar dan negeren we de boodschap. Soms kan het niet anders, omdat de klachten zo erg zijn, dat medicijnen nodig en noodzakelijk zijn. Het onderdrukken van de pijn kan als gevolg hebben dat de oorzaak verborgen blijft.

 

Ik werk dus meer gezondheidsgericht dan klachtgericht, wat betekent dat mijn behandeling zich richt op de oorzaak van de klacht. Ik ga er van uit dat ziekte een balansverstoring is van de hele mens. Met alles wat ik in huis heb aan kennis en vaardigheden zet ik me in om het helend en herstellend vermogen van u aan te spreken, te stimuleren en te voeden.

 

Pas als je het probleem erkent, heb je de mogelijkheid om het aan te pakken.
 

AddThis Social Bookmark Button