Voor wie Slachtoffer seksueel misbruik

Slachtoffer van seksueel misbruik?

Herken je dat gevoel………het gevoel dat je lijf niet meer echt van jou is, dat jij je niet meer thuis voelt in je eigen lichaam, dat je soms helemaal niets meer voelt of wilt voelen? De gevolgen van seksueel misbruik zijn vaak niet te overzien.

 

Maar jij kunt er voor kiezen om te breken met het gevoel van slachtoffer zijn, want die slachtofferrol kost veel energie en maakt ongelukkig. Belangrijk is het, dat jij je weer thuis gaat voelen in je eigen lijf, dat je lichaam er mag zijn zoals het is.

 

Ik probeer mensen te helpen, die het contact met zichzelf, met hun lijf, met hun leven zijn kwijtgeraakt. Ik kan je helpen om je lijf weer bewoonbaar te maken, zodat jij je lichaam weer mag ervaren als jouw thuisbasis, zodat jij je weer kan laten aanraken door anderen, zodat jij je weer kan laten raken door anderen. Uiteindelijk moet je wel de intentie hebben en er open voor staan om je lijf als middel in te zetten. Daarbij ben jij degene die de grenzen aangeeft.

 

Transformatieproces
Ik wil er samen met jou achterkomen waar jouw energie zit om het leven te leven, jouw leven vorm te geven. Je bent een mens in pijn en je kunt die pijn ontkennen, weg organiseren of juist van deze pijn een enorm probleem maken en dat kost heel veel energie.
Daarom wil ik je helpen om je te ondersteunen in jouw transformatieproces: hoe kan je jouw pijn zo ervaren dat het geen energie meer kost, maar energie gaat geven. Je kunt de aanleiding, het seksueel misbruik de schuld geven, maar je kunt ook ík-zeggen tegen je pijn.

 

Therapie
Behalve gesprekken is massage een prachtig middel om je te helpen om het contact met jezelf te herstellen. Vanuit het bewust worden van je eigen lijf, vanuit het aanvaarden van elk stukje ervan door de aanraking die bij jou past, kan het gebeuren, dat je langzamerhand weer die vanzelfsprekende verbinding met je lichaam gaat ervaren.

 

In mijn eigen ontwikkeling ben ik steeds meer gaan ontdekken dat genezing, heling van binnenuit komt, dat een behandeling bestaat uit het bewust worden van je klachten.

 

Door inzicht en contact met je lichaam zet je jouw eerste stap naar heling. De behandeling wordt dan een samenwerking tussen jou en mij, waarbij de mogelijkheid van zelfheling ontstaat.

 


De kunst bij ontwikkeling is dat je uit balans durft te raken en je je weer kunt hernemen
 

AddThis Social Bookmark Button