Wat doe ik Acupressuur

Acupressuur

Acupressuur betekent letterlijk 'op een acupunt drukken'. Het principe is hetzelfde als bij acupunctuur. Bij acupressuur wordt behandeld d.m.v. drukken met de handen, bij acupunctuur d.m.v. prikken met naalden. De acupressuurpunten liggen op meridianen. Dat zijn energiebanen die verbonden zijn met organen bv. de blaas-, hart-, dikke darm-meridiaan. Ze vormen een verfijnd en complex stelsel dat over het hele lichaam verspreid ligt. Dit netwerk staat o.a. in verbinding met het zenuwstelsel en het bindweefsel. De twaalf hoofdmeridianen beïnvloeden het functioneren van het orgaan dat ze van energie voorzien, dus onze gezondheid. Als een orgaan niet goed functioneert, is het effect over het hele lichaam merkbaar: u bent uit balans. Een acupressuurbehandeling heeft een harmoniserende en ontspannende werking waardoor heling kan plaatsvinden.

 

Bij deze behandelwijze is het basisprincipe: het herstellen van de balans tussen lichaam en geest door het opheffen van blokkades. Het lichaam werkt als een informatiepost: er vindt continu een uitwisseling van informatie plaats tussen alle delen. Wanneer ergens in dit geheel een storing optreedt, dan kan het lichaam reageren met bepaalde sensaties zoals warmte, kou, kramp, pijn enz.

 

Door de druktechnieken toe te passen kan de blokkade in de energiestromen verholpen worden, waardoor het lichaam weer normaal kan functioneren. Door deze meridianen op een speciale manier en in een bepaalde richting te masseren, kan het effect nog groter zijn (meridiaan/ vlindermassage).

AddThis Social Bookmark Button