Wat doe ik Chakratherapie

Chakratherapie

Chakra's zijn belangrijke energiecentra van het lichaam. Een chakra ziet er uit als een trechter die als een wiel draait (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze trechters of draaikolkjes kunnen wij energie opnemen uit en afgeven aan de omgeving.

 

De verschillende chakra's vormen de verbindingsschakel tussen de ons omringende energie en de energiebanen in ons lichaam. Deze energie wordt gebruikt voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra's bevinden zich op de plaats van de ruggengraat ofwel op de hoofd-energiekanalen, de gouverneurmeridiaan aan de achterzijde van het lichaam en de conceptiemeridiaan aan de voorzijde. Van hieruit verdelen de chakra's hun energie. Elk chakra correspondeert met een bepaald deel van het lichaam, maar ook met een bepaald levensgebied, levensgevoel. Zo voorziet het hartchakra onder meer het hart en de thymus van energie.

 

Elk chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait 'een wiel' en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. Een circelvormige massage is een mooie manier om dit proces in positieve zin te ondersteunen (chakramassage)

 

Chakra's zijn ook gevoelig voor licht. Zij kunnen uit het ons omringende licht een bepaalde kleurcomponent halen. Daarbij komt dat elk chakra een eigen kleurgevoeligheid heeft. Het onderste chakra bv. is gevoelig voor de kleur rood. Dit chakra voorziet o.a. de onderliggende organen van energie. Het schijnen van een passende kleur licht op een chakra kan het helings- en genezingsproces in positieve zin beïnvloeden (licht-en kleurentherapie).
 

AddThis Social Bookmark Button