Wat doe ik Infrarood Sauna

Infrarood Sauna

Het is mogelijk om op afspraak gebruik te maken van de infrarood sauna in mijn praktijk. Infrarood heeft een positieve invloed op onze gezondheid, omdat het een bijzonder stimulerende werking heeft op allerlei stofwisselingsprocessen in ons lichaam.

 

Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infrarood-energie nodig

 

Infrarood is die straling van de zon, die de meeste warmte levert. Door de vergevorderde industrialisatie krijgen wij op aarde steeds minder infraroodstraling: de smog houdt met name infrarood tegen. Hierdoor ontstaan eerder spanningen en ziekte ,waardoor onze weestand vermindert.

 

Door de infraroodwarmte gaat het lichaam transpireren. De stralingswarmte dringt ongeveer vier centimeter het lichaam binnen. Door deze intense verwarming van binnenuit wordt de bloed- en lymfecirculatie al tijdens het zitten in de sauna enorm gestimuleerd. Met andere woorden: het totale stofwisselingssysteem wordt aangestuurd. Daardoor komen er veel giftige afvalstoffen vrij (nicotine, zware metalen, alcohol enz.), die via het transpiratievocht naar buiten komen. Ook via de stofwisselingsprocessen in de bloedbaan komen stoffen vrij om via de nieren (urine) uitgescheiden te worden. Veel drinken tijdens en na de saunagang is dus belangrijk om de afvalstoffen af te voeren en het lichaamsvocht weer aan te vullen. De doorbloeding wordt dus geoptimaliseerd, de stofwisselingsprocessen gestimuleerd en de huidstofwisseling gereguleerd. Door met de infraroodstraling in het lichaam veel warmte op te wekken (‘kunstmatige koorts’) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd, waardoor de totale weerstand verbetert.

Een paar voorbeelden:

  • Bij mensen met spier- en/of gewrichtsklachten wordt de afvoer van zuren gestimuleerd wat zorgt voor soepelere spieren en/of gewrichten en verlichting van de pijn.
  • Voor mensen met huidklachten (psoriasis, eczeem enz.) betekent dit, dat de huidstofwisseling wordt gereguleerd met alle positieve gevolgen van dien.

Na de saunagang gaat u eerst even rustig liggen, bv. op de elektro-magnetische mat . Daarna neemt u een lauwwarme douche, geen koudwaterbad!

AddThis Social Bookmark Button