Wat doe ik Massage

Massage

Voor wie?

  • Als het druk en spannend is in uw leven.
  • U zit niet lekker in uw vel.
  • Als ondersteuning in een therapeutisch proces b.v. bij depressiviteit.
  • Als u weer eens warm en respectvol aangeraakt wilt worden.Als u zich wilt laten verwennen.
  • Om meer bewust uw lichaam te voelen, er contact mee te maken.
  • Om lichamelijke klachten te verminderen b.v. bij menstruatieklachten, fibromyalgie, spier-en gewrichtsproblemen.

Ik pas de volgende vormen van massage toe:

Uit de natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden is massage als therapie ontstaan. Massage heeft dan ook een bijzonder sterke helende en genezende werking.

 

Waarom zoveel effect?
In de huid bevinden zich 6 miljoen gevoelige zenuwcellen: 300 per vierkante centimeter. De massage is vooral gericht op het activeren van deze cellen, die in verbinding staan met o.a. de hersenen en een aantal belangrijke zenuwcentra (o.a. autonoom zenuwstelsel). Deze hebben als taak alle organen en systemen, waaronder het afweersysteem, goed te laten functioneren.

 

Helaas werkt dit bij veel mensen niet helemaal goed met als gevolg tal van klachten, zoals zich moe voelen, gespannen spieren, problemen met slapen, lage rugklachten, koude voeten, hoge bloeddruk, darm- en maagproblemen, concentratieproblemen enz. Ook angst, verdriet, agressie en lichamelijke uitputting kunnen een nadelige invloed hebben op dit hele systeem. Door te masseren worden ook andere 'zaken' in het lichaam gestimuleerd zoals de huid zelf met de daarin gelegen bloedvaatjes, de spieren, de reflexen en de meridianen met de daarmee verbonden organen, het bindweefsel waarmee de huid aan de onderlaag bevestigd is en de lymfevaten. Al deze systemen gaan ook beter met elkaar samenwerken. Afvalstoffen zullen sneller het lichaam verlaten, met alle positieve gevolgen van dien. Dus massage is meer is dan alleen maar ‘lekker’.

 

Er zijn mensen die zich moe voelen,terwijl ze ogenschijnlijk gezond zijn. Dit hangt mogelijk samen met een slecht werkend autonoom zenuwstelsel. Aanraken ofwel massage kan dan in veel gevallen een waardevolle aanvulling zijn op het medisch handelen! Effecten hebben volgens uitgebreid onderzoek geleid tot lagere sterftecijfers, sneller herstel, vermindering van pijn en stress, stimuleren van het immuunsysteem en verminderen van gevoelens van depressiviteit. Door de massage maakt het lichaam hormonen aan, die een prettig gevoel versterken.
Massage heeft zowel een ontgiftende als een ontspannende werking, kan opwekkend en stimulerend zijn, dus een belangrijke ondersteunende betekenis in uw helings-of genezingsproces hebben.

 

Massage, een andere manier van aanraken. Er zijn vele manieren van aanraken. We doen het elke dag, maar meestal niet zo bewust. Massage is met aandacht aanraken. Gemasseerd worden is in contact komen met uzelf. Een goede massage raakt u op alle lagen van uw zijn.

 

Massage is meer dan alleen maar lekker

AddThis Social Bookmark Button