Wat doe ik Moxatherapie

Moxatherapie

Bij een moxa-behandeling wordt een brandend staafje boven een plek op de huid gehouden b.v. op een reflexpunt van de voet of op een acupunt van een meridiaan. Hierbij wordt het weefsel door de warmte en de stimulerende werking van het kruid behandeld. Een moxastaaf bestaat namelijk uit gedroogd bijvoetkruid,wat als eigenschap heeft dat het hitte afgeeft. Door deze hitte verbetert de doorbloeding, dus ook het energietransport. Een mooi voorbeeld van slecht doorbloed weefsel is een litteken. Bij een litteken is daardoor de huid doorgaans witter als de rest van de huid. Dit kan een energie-transportprobleem veroorzaken. Als dit litteken over een meridiaan loopt, ontstaat hier een tekort aan energie met als mogelijk gevolg een lichamelijke klacht.

 

Een voorbeeld van het ontstoren van zo'n litteken is een keizersnee, die dwars over de onderbuik loopt. Verschillende meridianen kruisen dit vaak grote litteken. Ook de meridiaan die zorg draagt voor onze basisenergie. Dit kan dus uiteenlopende klachten veroorzaken: chronische vermoeidheid, maar ook menstruatieproblemen of spijsverteringsklachten, afhankelijk van welke toeleverende meridiaan in zijn energiestroom belemmerd wordt.

 

Door deze techniek toe te passen kan dus een blokkade in een energiestroom verholpen worden, waardoor het lichaam weer normaal kan functioneren. Een moxa-behandeling duurt zo'n 15 tot 30 minuten en wordt meestal afgerond met een massage.

AddThis Social Bookmark Button