Wat doe ik Oorkaarsen

Oorkaarsen

Een holle oorkaars van bijenwas wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er rook vrijkomt in de gehoorgang. Deze rook geeft tot diep in de gehoorgang een milde en weldadige warmte af. Dit heeft een ontspannend effect.

 

Deze warmte bereikt de vele acupunten en reflexen die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Deze behandeling heeft op deze manier een ondersteunende werking bij het genezingsproces van vele klachten, zoals beschreven bij de voetreflex- en acupressuurbehandeling. De warmte activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Het toepassen van oorkaarsen vermindert de druk in het hoofd bij bv. hoofdpijn en verkoudheid. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden beide oren behandeld. Het zacht knisperend geluid geeft u bovendien een rustgevend gevoel. Een oorkaarsbehandeling kan daarom bijzonder goed ingezet worden bij stress en spanningen. De bijenwas werkt daarbij verzachtend op het hele oorgebied.

 

Een bijkomend positief resultaat van deze behandeling is dat het overtollige oorsmeer op een zachte en veilige manier uit uw oren verwijderd kan worden.

AddThis Social Bookmark Button