Wat doe ik Voetreflextherapie

Voetreflex-therapie

Het hele lichaam wordt gespiegeld op onze voeten. U kunt het zien als de plattegrond van uw lichaam. Alles wat we in ons lichaam hebben aan botten, spieren, organen is op de voet terug te vinden. Een reflex is een plekje op de voet dat in verbinding staat met een bepaald facet van het lichaam en kan behandeld worden door er op te drukken of te masseren.

 

Als een orgaan niet goed functioneert, is het effect door het hele lichaam merkbaar: u bent uit balans. Als u niet goed functioneert, kan zich dit gaan uiten in een ziekte of een kwaal. Heeft u een bepaalde klacht bv. migraine, een infectie of bent u depressief, dan kan dit duiden op een tekort of een slechte doorstroming van energie. Een voetreflexbehandeling heeft dan een harmoniserende en ontspannende werking, waardoor heling kan plaatsvinden.

 

Tijdens een behandeling wordt de voet eerst afgetast en op deze manier worden blokkades opgespoord. Er kan sprake zijn van pijn, van huidveranderingen, van kristalvorming, aanwijzingen dat er sprake is van een energetische blokkade. Door op deze plekken te drukken, zacht aan te raken of te masseren, kan er doorstroming van energie plaatsvinden. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat er een goede verdeling van energie in ons lichaam plaatsvindt met als gevolg dat blokkades verminderen of opgeheven worden en mogelijk klachten verdwijnen.

 

Voeten zijn de spiegels van het lichaam
 

AddThis Social Bookmark Button